Virusbeveiliging

Bescherm uw apparaten en data met een (betaalde) virusbeveiliging. Een virusscanner of anti-virus is tegenwoordig zr belangrijk. Daarbij kunt u kiezen voor gratis varianten, maar ook betaalde! We leggen graag uit welke varianten er zijn.

Zakelijke virusbeveiliging

Al meer dan drie jaar maken wij gebruik van Bitdefender Endpoint Security. Een groot deel van onze klanten gebruikt dit pakket om hun computers, servers en mail te beveiligen.

Deze complete beveiliging bevat een firewall, antivirus, antimalware, bestandsbescherming, encryptie, scannen van USB-opslagapparaten en meer. Voor servers is het ook mogelijk om Exchange te beveiligen. Gebruikers worden niet lastiggevallen met allerlei meldigen, deze beveiliging werkt stilletjes op de achtergrond.

Betaalde virusbeveiliging

Bij betaalde virusscanners maakt de keus niet heel erg uit. Bijna alle merken en varianten doen wat ze moeten doen. Bij de afweging van uw keus kunt u kijken naar de opties die bij bepaalde merken meegelverd worden. Ook maakt de prijs uit en of het om een doorlopend abonnement gaat, of juist om een jaarabonnement. Wij kunnen u adviseren.

Gratis virusbeveiliging

Mocht u kiezen voor een gratis virusscanner, dan adviseren wij altijd de standaard mee geïnstalleerde* Windows Defender te gebruiken. Simpelweg omdat deze niet het doel heeft u de betaalde versie aan te raden via pop-ups, mails of meldingen. Daarnaast blijkt uit tests dat Windows Defender een prima gratis virusbeveiliging is, die precies weet hoe uw Windows apparaat werkt en waar de kwetsbaarheden zitten.